Reacties op NERF

… in de pers

“Je hoopt dat het applaus zo lang mogelijk op zich laat wachten opdat de ontroering van de liefde waarop geen leeftijd staat voluit kan nazinderen.” – De Morgen (volledige recensie hier)

“Het geoliede poppenspel plus het virtuoze gezang dat het omhult, maakt Nerf tot een rakend portret van ‘la tendre guerre’ zoals Brel de verweerde maar stevig gewortelde liefde tussen twee mensen definieerde.” – KnackFocus (volledige recensie hier)

“De magie waarmee deze voorstelling de kijker ontroert zit in het vakmanschap van Ultima Thules figurentheater gecombineerd met de zeer flexibele muziek en zang van Zefiro Torna. (…) Deze voorstelling is een aanrader voor al wie gelooft in de duurzaamheid van de liefde en de buigzaamheid van de pijn. Ze verdient dan ook de allerhoogste quotering alleen al omdat levenloze voorwerpen ontroerend een publiek aan het huilen kunnen brengen.” – Cobra.be (volledige recensie hier)

“De poppenmakers en –spelers van Ultima Thule verstaan de kunst van de illusie. (…) De muziek van Zefiro Torna reikt ver en breed. (…) Deze muzikale parabel over oud en knoestig worden raakt duidelijk de juiste snaar.” – De Standaard (volledige recensie hier)

“Ultima Thule (is) uitgegroeid tot een figurentheater voor volwassenen, dat groots vertelt en krachtig universele thema’s in verhalen over kleine mensen verbeeldt. (…) Het spel, het verhaal, de muziek, de ruimte, alles vult elkaar harmonieus aan. Nerf is een productie die duidelijk laat zien dat de samenbundeling van figurentheater en oude muziek tot een krachtige en overtuigende, ontroerende voorstelling kan leiden.” – Wereld van het poppenspel (volledige recensie hier)

 

… publieksreacties tijdens de Zomer van Antwerpen

“Ontroerend, beklijvend, diepzinnig, Kunsten met de grote K. Proficiat” (Wini)

“Betoverend gezang, inventief mobiel decor en poppen die echt tot leven kwamen. Ik heb er heel erg van genoten. Merci! Wat een prachtverhaal.” (Lieve VDB)

“Geraakt in elke vezel van mijn ziel… gelukkig had ik een zakdoek bij! (Elsje)

“Zo schoon, zo ‘af’, zo emotioneel, zo triest, zo liefde, fantastisch!” (anoniem)

“Vanaf nu kijken we met andere ogen naar een ‘stuk’ hout! Gewoonweg fantastisch (anoniem)

… klik hier voor het volledige gastenboek te lezen!