• Door de bomen het bos

 • Door de bomen het bos

   

 • GOMAARtrilogie

 • Zijde

 • LOOP!

 • Door de bomen het bos

 • Nerf

 • Door de bomen het bos

 • Rostekop

KALENDER

 

april, 2018

Sorteer Opties

maa

din

woe

don

vri

zat

zon

-

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Geen programma

 
tafel
 
 
vogel

JIJ MAAKT MET ULTIMA THULE

Dit voorjaar gaven we met Ultima Thule workshops in de Athena Campus Kortrijk. De leerlingen van het 7e jaar maken er de Sprookjesmobiel, een camionette waarmee ze kinderen in scholen, bibliotheken en kinderdagverblijven gaan verblijden met figurentheater. Ze creëerden alles zelf: hun mobiel, decors, poppen, voorstellingen. Hier zie je een filmpje van het creatieproces van de poppen met Ultima Thule, o.l.v. Lotte Stek.

Wat een lovenswaardig initiatief. Dat kunnen wij alleen maar bejubelen.

 

 

ULTIMA THULE MAAKT

We zijn druk bezig met het maken van een nieuwe straattheaterinstallatie, die vanaf deze zomer te zien zal zijn op festivals. Net als in onze act Dans Me, gaan we met WIJ op zoek naar kleine dingen die mensen binden. Een raadselachtig gebouwtje, een pop, een ritueel, een verrassende ervaring binnenin het fabriekje, groepsgevoel. Daar gaan we voor. Meer nieuws en foto’s volgen!

Volgend seizoen gaan we op reis met een nieuwe 6+ voorstelling, Saperlipopette. Wanneer een oude man met een groot verdriet zijn kleindochter ontmoet, gebeurt er iets wonderlijks. De man leert opnieuw leven in kleur, en het meisje leert dat er soms grijs bestaat. En zwart. En wit.

Saperlipopette wordt geschreven en geregisseerd door Sven Ronsijn. Noémie Vincart (van het Brusselse Une Tribu) en Thaïs Scholiers en nog een derde manipulator spelen. Muziek wordt gemaakt door Pablo Casella. Filip Peeters maakt de poppen, Chris Snik kleedt ze aan. Rupert Defossez staat in voor scenografie en techniek.

We gaan in première op vrijdag 16 november 2018 in de Minardschouwburg. Maar houden jullie tot dan wel verder op de hoogte van hoe deze fijne voorstelling vorm krijgt.

 •  

  ULTIMA THULE ZOEKT

  Voor Saperlipopette, onze nieuwe 6+ voorstelling die we maken in samenwerking met het Brusselse figurentheatergezelschap Une Tribu, zoeken we een sympathieke stagiair(e) die onze fijne ploeg wil versterken.

  Lees hier alles over de vacature.

   
   
   
 • SCHRIJF JE IN OP ONZE

   

  nieuwsbrief
   
   
   
  Ultima Thule op twitter
  Volg ons op Facebook
   
   

   

  Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

  Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

  X