HET EINDELOOS GEDULD VAN 3 DAGEN

 

Voor Het eindeloos geduld van 3 dagen laat Ultima Thule zich inspireren door het boek van Antonio Skarmeta en de gelijknamige film “Il Postino” en maakt er een vrije en geactualiseerde versie van.

Op een dag neemt een dichter, een beroemde dichter naar het schijnt, zijn intrek in een huis op een berg, aan de rand van een vissersdorp. ‘In de staart van den duivel’. Zo heet dat onbegaanbaar stuk wegel waar hij woont met die beeldschone jonge vrouw. En wil het toeval nu toch wel dat die dichter elke dag vrachten post ontvangt. En wil het lot dat de postmeester niet meer uit de voeten kan, door zijn rug en zijn knieën, en ook een beetje door zijn doordrenkte lever.

Mario, 17, heeft een hekel aan het vissersbestaan en wordt assistent van de postmeester. Hij is een dromer en smoorverliefd op de enige dochter van het enige café, waarvan zijn vriend Franco beweert dat hij haar kan krijgen, als hij dat zou willen. Mario is bedeesd, maar geraakt stap voor stap in de ban van de dichter op zijn berg. Van hem leert hij de woorden die hij zal  gebruiken om het hart van zijn geliefde Beatrice te veroveren. Zo ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de oude dichter en de jonge postbode. Het zijn echter de nieuwe woorden die Mario op een dag fataal zullen worden omdat hij ze niet alleen voor de liefde gebruikt…

 

Tekst en regie/ Wim De Wulf
Spel/ Els Trio, Jonas Van Thielen en Kurt Defrancq
Muziek/ Ivan Smeulders (Bart Peeters, Kapitein Winokio…)
Poppen en kostuums/ Chris Snik en Peter Devolder
Lichtontwerp/ Rupert Defossez
Scenografie/ Rupert Defossez en Wim De Wulf

 

Educatie

Het eindeloos geduld van 3 dagen zal de eerste voorstelling zijn van Ultima Thule waarvoor we werken met het educatief aanbod PAR64. Met PAR64 wil Moos vzw meer toenadering zoeken tot de makers van de voorstellingen en op die manier workshops ontwikkelen die thematisch en/of vormelijk volledig op maat van de voorstelling worden uitgewerkt. Concreet betekent dit dat er bij ‘Het eindeloos geduld van 3 dagen’ workshops worden aangeboden die in de klas gegeven worden door professionele docenten van Mooss vzw. De workshop is telkens aangepast aan de productie en kan verschillende vormen hebben; een actieve kennismaking met de speelstijl, thema’s of het verhaal van de voorstelling, een filosofisch nagesprek, een omkaderende opdracht,… Dit kan voor of na de voorstelling plaatsvinden, al naargelang de inhoud en de aard van de activiteit. Deze workshops bij de voorstellingen aanvragen, kan via Ultima Thule. Mooss vzw neemt de concrete opvolging en uitvoering voor zijn rekening. Praktische info vind je HIER.

 

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X