OOSTERLENGTE

 

Oosterlengte is een verhaal van twee verhalen. Het ene speelt zich af aan deze kant van de wereld. Het andere begint aan de andere kant van de wereld, en maakt een lange reis totdat beide verhalen elkaar aanraken.

Er zal eens… Zo beginnen alle sprookjes die nog niet begonnen zijn. Er zal eens, aan deze kant van de wereld, een jongen zijn: Arthur. Hij is 9, en heeft een geheim project, met zijn beste vriend Louis. Op de dag van hun eerste proefneming zegt zijn vader doodleuk dat ze gaan verhuizen, 150 km verder. Want pa heeft ook een project: hij wordt directeur van een doorgangscentrum voor repatriëring. Arthur, in alle staten, loopt weg en duikt onder.

Er zal eens… aan de andere kant van de wereld, een meisje zijn. Naomi, 11 jaar oud. Ze droomt ervan om danseres te worden. En haar broer Ajani wordt ‘Gangsta Rappa’, zeker weten. Op een dag worden ze opgehaald door twee mannen in een jeep die hen naar het noorden brengen. Op een dag zullen die twee werelden elkaar kruisen. Een verhaal over pure vriendschap die een vlucht neemt, over de prikkeldraad en de muren heen, met een droom als motor.

Oosterlengte gaat over twee kinderen uit zeer verschillende werelden, die elkaar nauwelijks kunnen verstaan, maar des te beter begrijpen wat de ander wil zeggen.

 

Tekst & spel/ Wim De Wulf
Regie/ Sven Ronsijn & Els Trio
Poppen & kostuums/ Evelyne Meersschaut
Licht/ Rupert Defossez
Muziek/ Wim De Wulf
co-productie van/ Ultima Thule, Cie du Grand Bleu en Fool on the hill
repetitiefoto’s/ Koen Van Overmeiren

 

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X